BILDESERIER

Operaen tar form

Joachim Seehusen
8. jan. 2007 - 09:49

Over 4000 mennesker fra 17 land og 450 bedrifter har arbeidet på operaprosjektet i Bjørvika. Produkter og komponenter er kjøpt inn fra 20 forskjellige land.

Prosjektet til 3,3 milliarder kroner ligger fortsatt i åpent lende. Om byrådet i Oslo får det som det vil, blir hele byggverket godt skjult bak høye kontorbygg. Vi får nyte synet mens vi kan.

Glassfasadene på operahuset er av lavjernglass. Det er helt klart og mangler farge. Normalglass har ofte en grønnfarge og er mindre gjennomsiktlig. Glasset er levert fra Tyrkia.

Beveger vi oss inn i operaen, finner vi 1100 forskjellige rom som dekker 38 500 kvadratmeter. I tillegg til hovedscenen med 1371 sitteplasser er det en scene 2 med 440 sitteplasser og en prøvesal med 200 sitteplasser. Til sammen vil den ferdige operaen huse 600 arbeidsplasser.

Til scenene er det en rekke flyttbare lystårn, lyskontrollstasjonene er både faste og flyttbare. Til sammen får operaen 1200 faste og flyttbare dimmere med tilhørende datanettverk. Hele lyskontrakten beløper seg til 37 millioner kroner og skal være en av de største i Europa noensinne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.