NYHETER_BYGG

Opera-VVS i 3D

MODELLEN:Grunnlaget for VVS-modellen kommer fra 3D-modell av bygget. En VVS-messig stor utfordring i prosjektet er de strenge lydkravene. ILL: SNØHETTA
MODELLEN:Grunnlaget for VVS-modellen kommer fra 3D-modell av bygget. En VVS-messig stor utfordring i prosjektet er de strenge lydkravene. ILL: SNØHETTA Bilde: SNØHETTA

Erichsen & Horgen AS er nå midt i prosjekteringen som skal være ferdig til høsten.

Som en del av ingeniørgruppen RREH (bygg-elektro-VVS) er de ansvarlig for VVS-anleggene. En del VVS-beregninger utføres direkte i 3D-verktøyet MagiCAD.

Grunnlaget for VVS-modellen kommer fra Snøhettas 3D-modell av bygget.

Med VVS-prosjekteringen i MagiCAD blir resultatet en komplett bygningsmodell som inneholder alle detaljer og beskrivelser av bygget.

Verktøyet gir bl.a. mulighet for å beregne lyd, trykkfall og utbalansering av kanal- og røranlegg.

Mens VVS-konstruktøren velger materialer og elementer, benyttes MagiCAD til å optimalisere og kontrollere dimensjonsvalg av rør, ledninger, kanaler, ventiler osv.

Under prosjekteringen trenger ikke konstruktøren vite alle dimensjoner. Dette kan automatisk dimensjoneres helt eller delvis senere etter gitte kriterier.

Verkstøyet kan brukes til kollisjonsberegninger for å finne ut om føringsveiene er riktige. Systemet markerer da eventuelle berøringer og kollisjoner mot vegger, rørgater og lignende. Dermed kan man justere konstruksjonsdetaljer på prosjekteringsstadiet og unngå overraskelser og omgjøringskostnader ved installasjon.

MagiCAD brukes også i to andre prestisjetunge prosjekter: AHUS-prosjektet, det nye universitetssykehuset i Akershus, og Nydalen Campus, det nye BI i Oslo.

Nestor har levert over 250 lisenser på MagiCAD i Norge siden lanseringen i desember 2001.

Verktøyet er markedsledende i Norden som tilleggsprogram til AutoCAD for rør, ventilasjon, elektro- og telekonstruksjoner innen byggbransjen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.