Opera sparker teknologer

Sur. Grinete. Trist. Alvorlig. Lei seg. Kritikk. Jobb. Arbeidsliv. Sparken. Sagt opp. Si opp. Oppsigelse. Nedgangstider. (Bilde: Sinar 2)
KUTTER HARDT: Nyansatt Opera-toppsjef Lars Boilesen må gå løs på ingeniørstaben etter svake resultater. (Bilde: Alcatel)
  • IT

Opera kraftig ned fra Opera Software viste et resultat før skatt på 7 millioner kroner, ned fra 40,7 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2008.

Nå blir det nedbemanning i selskapet, melder Dagens IT.

Ifølge nettstedet skal det kuttes rundt ti personer innen administrasjon og opptil 25 av selskapets 500 ingeniører.

Starter prosessen om ei uke

HR-direktør Tove Selnes vil derimot ikke kommentere et bestemt mål om stillingskutt. Utvelgelsen skal trolig skje innen en drøy uke.

Opera-ansatte uttrykker overfor Dagens IT bekymring for det som skjer, etter at den svært teknologirettede gründeren Jon von Tetzchner er erstattet med en leder med mer kommersielt fokus.

– Det har vært en spesiell bedrift med kompetente mennesker som er stolte av det de gjør. Jeg er bekymret for sjelen til selskapet, sier en ansatt i selskapet

Lederbytte

Opera var i nyhetsbildet i siste kvartal i fjor da selskapet inngikk forlik med Microsoft i en strid om bruk av nettlesere som følger med Windows på nye datamaskiner.

Les også: Microsoft fjerner Explorer

Forliket innebærer at Microsoft må tilby nettlesere fra blant andre Opera i framtiden, og ikke bare sin egen nettleser Internet Explorer.

Operas toppsjef og gründer Jon von Tetzchner varslet sin avgang i siste kvartal i fjor. I forrige måned ble han erstattet av danske Lars Boilesen.

Tetzchner sa han ikke gikk av som følge av det dårlige resultatet i tredje kvartal i fjor, men Dagens Næringslivs kilder hevdet at han skal ha blitt presset ut av sjefsstolen av aksjonærer.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå