IT

Opera sparker teknologer

Sur. Grinete. Trist. Alvorlig. Lei seg. Kritikk. Jobb. Arbeidsliv. Sparken. Sagt opp. Si opp. Oppsigelse. Nedgangstider.
Sur. Grinete. Trist. Alvorlig. Lei seg. Kritikk. Jobb. Arbeidsliv. Sparken. Sagt opp. Si opp. Oppsigelse. Nedgangstider.Bilde: Sinar 2
Leif Hamnes
23. feb. 2010 - 15:36

Opera kraftig ned fra Opera Software viste et resultat før skatt på 7 millioner kroner, ned fra 40,7 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2008.

Nå blir det nedbemanning i selskapet, melder Dagens IT.

Ifølge nettstedet skal det kuttes rundt ti personer innen administrasjon og opptil 25 av selskapets 500 ingeniører.

Starter prosessen om ei uke

HR-direktør Tove Selnes vil derimot ikke kommentere et bestemt mål om stillingskutt. Utvelgelsen skal trolig skje innen en drøy uke.

Opera-ansatte uttrykker overfor Dagens IT bekymring for det som skjer, etter at den svært teknologirettede gründeren Jon von Tetzchner er erstattet med en leder med mer kommersielt fokus.

– Det har vært en spesiell bedrift med kompetente mennesker som er stolte av det de gjør. Jeg er bekymret for sjelen til selskapet, sier en ansatt i selskapet

Lederbytte

Opera var i nyhetsbildet i siste kvartal i fjor da selskapet inngikk forlik med Microsoft i en strid om bruk av nettlesere som følger med Windows på nye datamaskiner.

Les også: Microsoft fjerner Explorer

Forliket innebærer at Microsoft må tilby nettlesere fra blant andre Opera i framtiden, og ikke bare sin egen nettleser Internet Explorer.

Operas toppsjef og gründer Jon von Tetzchner varslet sin avgang i siste kvartal i fjor. I forrige måned ble han erstattet av danske Lars Boilesen.

Tetzchner sa han ikke gikk av som følge av det dårlige resultatet i tredje kvartal i fjor, men Dagens Næringslivs kilder hevdet at han skal ha blitt presset ut av sjefsstolen av aksjonærer.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.