MOBIL

Opera slipper ny nettleser til iOS

Nå kan du velge hvor mye data du vil spare.

Opera slipper ny versjon av Opera Mini for iOS.
Opera slipper ny versjon av Opera Mini for iOS. Bilde: Opera
Marius ValleMarius ValleJournalist
26. juni 2014 - 14:19

Opera har sluppet versjon 8 av Opera Mini på iPhone. Den nye utgaven kommer med støtte for valg av komprimering av nettsidene du laster.

Komprimering av data skjer på Operas tjenere, og sørger for at du sparer datatrafikk. Nettsidene ser imidlertid ut omtrent som vanlig.

Du kan velge Opera Mini-modus, som kutter ned datamengden med inntil 90 prosent. Dette kan gå på bekostning av hvordan nettsidene vises. Da er kanskje Opera Turbo-modus bedre. Dette er middels komprimering som bevarer nettsidenes oppbygning.

Om du ikke trenger komprimering er det mulig å skru det helt av. Om du surfer via Wi-Fi eller har mye data inkludert i abonnementet er dette like greit å bruke. Men om du reiser utenlands eller det begynner å bli smått med megabyte i datakvoten din kan komprimering være smart for å minimere databruken.

LES OGSÅ: Nå får du Opera Coast på iPhone

Ny design

Opera har også flikket på designen, slik at den har samme utseende som iOS 7 ellers. Det er også mulig å velge mellom forskjellige tema.

Nettleserfaner presenteres nå som en kortstokk du blar gjennom. Det er også enklere å åpne private faner, du kan søke rett i adressefeltet og velge mellom forskjellige søketilbydere, en QR-kodeleser er innebygget, og en «joystick» kan brukes til å flytte tekstmarkøren i adressefeltet.

Appen er gratis, og kan lastes ned fra App Store.

LES OGSÅ:

Nokia vil gjøre Android enklere å bruke

Slik får du ett passord på alle tjenester

Dette geniale tastaturet har blitt gratis

Denne appen lar deg snakke fra rett levra

Nå kan du filme i høyere oppløsning på iPhone

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.