MOBIL

Opera Mini blokkerer Facebook-kontoen din

Om du bruker Opera Mini til å logge på Facebook Mobile risikerer du å få Facebook-kontoen din midlertidig sperret.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. nov. 2010 - 14:48
Vis mer

Om du bruker Opera Mini på mobilen din og forsøker å logge deg på mobilversjonen av Facebook, m.facebook.com, kan du risikere å få Facebook-kontoen din sperret.

For å hindre kapring av Facebook-kontoer har Facebook et system som oppdager unormal aktivitet på kontoen din. Systemet ser blant annet etter om du forsøker å logge deg på kontoen fra uvanlige steder.

Opera Mini får alarmen til å gå

Facebooks alarmklokker begynner å ringe dersom du bruker Opera Mini. Forsøket på å logge seg på resulterer i følgende melding:

"Vi er glad for at du bruker Facebook på farten. Men siden dette stedet er svært uvanlig for deg, må vi sørge for at ingen bruker kontoen din uten din tillatelse. Vennligst bruk datamaskinen til å logge deg på Facebook og følg trinnene du ser der for å gjennomgå siste innloggingsaktivitet og for å låse opp kontoen din."

Du får ikke lenger lov til å logge på Facebook fra mobilen, og må åpne Facebook i en vanlig nettleser. Der får du informasjon om uvanlig innloggingsaktivitet, og blir møtt av en beskjed om at "Noen forsøkte å logge inn på din Facebook-konto fra en datamaskin, mobil enhet eller et annet sted vi ikke kjenner igjen."

Logisk forklaring

Paal Unanue-Zahl, kommunikajonsrådgiver i Opera sier at de kjenner til problemet.

– Problemet er enkelt; vi har gradvis skiftet Opera Mini-serverne over til datasenteret på Island. Dette har tydeligvis utløst en sikkerhetsfunksjon hos Facebook, sier Unanue-Zahl til Mobili.

Når du bruker Opera Mini henter du ikke nettsidene direkte til mobilen. Data som lastes ned er på forhånd komprimert av Operas servere. Disse er plassert på Island, og Facebook tror dermed at du forsøker å logge deg på kontoen din derfra.

- Vi er klar over problemet og jobber nå for å løse det det så raskt som overhodet mulig, sier Unanue-Zahl.

Enkelt å løse

Om du opplever dette problemet er det rimelig enkelt å få det løst. Fremgangsmåten finner du i faktaboksen øverst til høyre i artikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.