IT

Opera kraftig ned

22. feb. 2010 - 09:51
Vis mer

Programvareselskapet Opera leverte i fjerde kvartal i fjor et resultat før skatt på 7 millioner kroner, ned fra 40,7 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2008.

Stabile driftsinntekter

Heller ikke driftsresultatet utgjør lystig lesing for Operas aksjonærer, med en nedgang fra 30,9 millioner kroner i siste kvartal 2008 til 4,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2009.

Driftsinntektene holdt seg på et mer stabilt nivå, ned fra 157 millioner kroner til 142,6 millioner kroner.

Varsler kutt

Nye kontrakter og kunder i fjor til tross, kostnadene i Opera er for høye, og i resultatpresentasjonen mandag varslet selskapet at det i år skal kuttes i utgiftene.

Valutasvingninger har også påvirket resultatet negativt.

Lederbytte

Opera var i nyhetsbildet i siste kvartal i fjor da selskapet inngikk forlik med Microsoft i en strid om bruk av nettlesere som følger med Windows på nye datamaskiner. Forliket innebærer at Microsoft må tilby nettlesere fra blant andre Opera i framtiden, og ikke bare sin egen nettleser Internet Explorer.

Operas toppsjef og gründer Jon von Tetzchner varslet dessuten sin avgang i siste kvartal i fjor. I forrige måned ble han erstattet av Lars Boilesen. Tetzchner sa han ikke gikk av som følge av det dårlige resultatet i tredje kvartal i fjor, men Dagens Næringsliv skrev om saken at han skal ha blitt presset ut av sjefsstolen av aksjonærer. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.