NETTARKIV

Opera i Nokias nye

Operas nettleser inngår i standardpakken på Nokias nye mobiltelefon 7610, selskapets første kameratelefon med over en megapixel oppløsning. Den ble presentert på CeBIT-messen i forrige uke, og skal være tilgjengelig på markedet i løpet av våren.

Lisensavtalen er basert på en rammeavtale inngått mellom de to selskapene i 2003. - Selv med rammeavtalen i bunnen, var det ikke noen selvfølge at vår nettleser ble valgt. Vi gleder oss over hver ny mobiltelefon med Opera nettleser, sier Christian Jebsen hos Opera AS.

Hvilke inntekter Opera får gjennom avtalen er avhengig av antall solgte telefoner.

Den nye telefoner har for øvrig en rekke interessante finesser. Det er for eksempel enkelt å lage papirkopier av bildene tatt med mobilkameraet ved å kople seg opp mot en kompatibel skriver ved hjelp av Bluetooth.

Ved å bruke Kodak Picture-muligheten på telefonen, kan man også laste opp bilder til et virtuelt fotoalbum på nettet, eller man kan bestille dem som papirkopier.

Med denne mobiltelefonen kan brukeren også for første gang omskape videoklipp de har tatt med egen kameratelefon til personlige filmer. Spesialeffekter som musikk, tekst, nye farger eller objekter i bevegelse, kan enkelt legges til.

(fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.