NETTARKIV

Opera eller rassikring?

Det er få saker som har samlet folk i distriktene så sterkt denne våren som motstanden mot den rådyre operaen i Bjørvika. Statsminister Kjell Magne Bondevik fikk klar beskjed da han var til stede under årsmøtet i eget fylkesparti i Molde i april: Mer penger til rassikring, sett en strek over operaen i Bjørvika og bygg i stedet et rimeligere bygg ved Vestbanen! Etterfulgt av en samstemt applaus.

Vegsaker står sterkt i Møre og Romsdal, også i Bondeviks parti. I en resolusjon blir det bedt om mer penger til vegutbygging og til ferjedrift. Det blir pekt på at Møre og Romsdal erdet eneste fylket so m ikke har nattferger på stamvegene. I 2001 var det 109.734 gjenstående biler på fergekaiene i dette fylket. -Dette er uholdbart og må få en snarlig løsning, slår partiet fast - og prioritereer strekningen Molde-Vestnes som har flest gjenstående biler, det attpåtil i et stamrutesamband.

Partiet er lite fornøyd med at de forvbentede rammene på vegsektoren er 72 millioner kroner lavere for Møre og Romsdal enn det som var forutsetningen i Nasjonal transportplan. (kh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.