IKT

Opera 8 i 1000'

TIL VANNS:Sjefen i Opera Software, Jon S. von Tetzchner klarte ikke å svømme til USA, som han lovet, men han forsøkte i hvert fall.
TIL VANNS:Sjefen i Opera Software, Jon S. von Tetzchner klarte ikke å svømme til USA, som han lovet, men han forsøkte i hvert fall.
26. apr. 2005 - 15:23

I den nye versjonen av Opera har selskapet klart å kombinere både økt ytelse og bedre sikkerhet.

I tillegg vil mange sette pris på at det svært innholdsrike grensesnittet er blitt enklere å bruke.

Jon S. von Tetzchner, adm. direktør i Opera Software, uttalte at han skulle svømme til USA hvis antallet nedlastninger av den nye åtteren kom opp i en million på fire dager. Det gjorde den i går og Tetzchner hoppet til sjøs.

Sank

Riktignok måtte han gi seg før målet var nådd, men det var fordi følgebåten sank.

Nå var visst ikke løftet om svømmeturen helt bokstavlig ment. Tetzchner hadde planer om å stoppe på Island for å drikke mammas varme sjokolade.

Ned

Den enorme nedlastningstallene tyder på at Opera har truffet spikeren på hodet med sin nye utgave. Grunnen til å bruke det norske alternativet er blitt enda sterkere.

En viktig styrke i Opera har vært alle navigasjonsmulighetene, men det har også vært en svakhet. Grensesnittet har blitt litt overlesset med funksjonalitet. Åtter’n har vært gjennom en kraftig ryddeprosess og fremstår med et mye enklere grensesnitt uten at noen muligheter er gått tapt.Opp

Opera har også brukt anledningen til å oppgradere og styrke sikkerhetsnivået i den nye versjonen. Selskapet er fra før kjent for å ha færrest sikkerhetshull og for å rette opp de som blir funnet raskest av alle leverandørene.

Nå får brukeren et eget gult felt som viser når de er inne på en sikker side og det skal forhindre at de blir lurt av falske nettsider.

En annen fordel har vært hastighet. Den har også fått en ytterligere opptrimming og i tillegg til overlegen navigasjon via tastatur og mus spørs det nok ikke om de har sin påstand om at dette er den raskeste nettleseren på jorden i behold.PS: Jon S. von Tetzchner har islandsk mor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.