MOTOR

Opel klatrer med ny 4WD

SUV: Opel Antara GTC blir nopk mest solgt som dieselbil i Norge. Da leveres den med en 2-liters diesel på 110 kW/150 hk.
SUV: Opel Antara GTC blir nopk mest solgt som dieselbil i Norge. Da leveres den med en 2-liters diesel på 110 kW/150 hk. Bilde: GM
Stein Bekkevold
16. okt. 2006 - 09:44

Verstingmotoren er en 3,2 liters bensin-V6 på 227hk/162 kW.

Med miljøvridning for å beregne engangsavgifter, blir den antakelig ikke så veldig etterspurt i Norge.

Disel med filter

Den som kanskje blir mest solgt her i landet blir nok - avhengig av i hvilken grad CO 2- og andre miljøavgifter tar kvelertak på den - blir vel GMs europeiske dieseltoliter på 110 kW/150 hk.

Konseptet Antara GTC crossover vakte oppmerksomhet på bilmessen i Frankfurt i 2005. Nå kommer produksjonsmodellen. Dieslene har vedlikeholdsfritt partikkelfilter.

Beste fra flere verdener

Bilens aktive firehjulssystem hevdes å kombinere fordelene med forhjulsdrift og permanent firehjulsdrift, slik som retningsstabilitet ved akselerasjon.

Elektronisk kontrollert elektrohydraulisk differensial skal sikre god fordeling av dreiemomentet mellom for- og bakaksel i alle situasjoner.

Aktiv sikkerhet

ABS- og ESP-systemene burde gi god kontroll over bilen slik at den aktive sikkerheten blir betryggende.

Prisene er ikke oppgitt men det er vel sannsynlig at den rimeligste havner et godt stykke over 300 tusen kroner.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.