NYHETER

– Ønsker utlendingene velkommen

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen ønsker utenlandske entreprenørselskaper velkommen til den norske anleggsvirksomheten. – De bidrar til å styrke kompetansen og til å skjerpe konkurransen, sier han.

Utenlandske selskaper styrker kompetansen og skjerper konkurransen, mener vegdirektør Terje Moe Gustavsen.
Utenlandske selskaper styrker kompetansen og skjerper konkurransen, mener vegdirektør Terje Moe Gustavsen. Bilde: Aas, Erlend
6. mai 2013 - 13:20

I det siste har det vært en debatt innen deler av bransjen om hva den økte tilstedeværelsen av utenlandske entreprenører betyr for bransjen og markedet.

 

Nødvendig

– Foruten at utenlandske selskaper styrker kompetansen og skjerper konkurransen, er det også viktig og nødvendig for å møte den betydelige økte aktiviteten innen samferdselssektoren i årene som kommer. Vi skal sammen med Jernbaneverket, som de dominerende byggherrer på anleggsområdet i Norge, legger til rette for at den samlede norske anleggsbransje kan utvikle seg videre gjennom utviklende og krevende oppgaver. På den måten vil en sterkere utenlandsk konkurranse bidra til å styrke norske rådgivnings- og entreprenørselskaper. Derfor vil vi fortsatt legge til rette for at utenlandske selskaper skal komme til Norge gjennom direkte «markedsføring», ved å tilrettelegge konkurransegrunnlag og annet, skriver vegdirektøren på sin blogg  "Trygt Fram Sammen"

Utenlandske entreprenørselskaper har vært representert på veganlegg i Norge i mange år. Mens de tidligere stod for en liten del av markedet, er tilstedeværelsen økende. I 2012  vant utenlandske selskaper 12 av de 22 største investeringskontraktene (kontrakter over 100 mill. NOK) på vegsiden.

 

Like vilkår

Vegdirektøren skriver på "Trygt Fram Sammen" at det er en avgjørende forutsetning at konkurransen mellom norske og utenlandske selskaper skjer med like sterke krav til HMS og at utenlandske arbeidstakere sikres skikkelige vilkår i samsvar med norsk regelverk.

- Vi må stille klare og utvetydige krav på disse områdene og følge opp med nødvendige kontroller, samtidig som vi slår ned på regelbrudd og sørger for at det har klare og tydelige konsekvenser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.