ARBEIDSLIV

Ønsker strengere opptak til NTNU

Hild Lamvik
25. feb. 2002 - 07:00

- NTNU bør innføre obligatoriske opptaksprøver til sivilingeniørutdanningen, mener Eivald M. Q. Røren.

- Det må være anstendige minimumskrav i basisfag ved opptak til sivilingeniørstudiet. Mindre enn fire i matematikkarakter kan neppe være akseptabelt. I tillegg kan det i en tid fremover være nødvendig med obligatoriske opptaksprøver, mener Røren, tidligere leder for samarbeidsutvalget mellom næringslivet og NTH.

Røren synes utviklingen tyder på at kvantitet har kommet foran kvalitet, og mener dette bærer galt avsted. NTNU har ansvaret for studentene når de først er tatt inn. Universitetet bør derfor se til at studentene de tar inn, har nødvendige forutsetninger for å følge med:

- Altså kvalitet fremfor kvantitet. Jeg formoder at det ikke er særlig fornuftig at NTNU skal overta den videregående skoles oppgave innen basisfag, sier Røren, som i dag er president i World Petroleum Congress (WPC).

Studiedirektør Jon Walstad ved NTNU ser ikke bort fra at opptaksprøver eller andre former for skjerpede inntakskrav kan bli aktuelt:

- Etter mitt syn bør vi seriøst vurdere slike tiltak. Men dette er det opp til den universitetspolitiske ledelsen å avklare, sier Walstad.

Studiedirektøren vedgår at situasjonen er veldig vanskelig.

- Mange av våre studenter har gode karakterer fra videregående skole. På tross av dette er det mange som ikke greier å følge med. Vi må derfor også gå grundig gjennom våre undervisnings- og evalueringsformer, sier Walstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.