NETTARKIV

Ønsker gasskraft i Hammerfest

15. mars 2004 - 10:47

Initiativrike Hammerfest Energi forslår at det bygges et 100 MW gasskraftverk med CO 2-håndtering i Hammerfest. De vil bruke en renseteknologi som er utviklet av selskapet Sargas. Hammerfest Energi mener dette vil styrke den anstrengte kraftforsyningen i Finnmark. Hammerfest Energi arbeider med en forhåndsmelding om gasskraftverket nå. I en pressemelding understrekes det at dette er i tråd med regjeringens satsing mot miljøvennlig gassteknologi.

Hvor de skal gjøre av CO 2-gassen er uklart i meldingen. Hammerfest Energi har tidligere antydet at de vil sende CO 2 ut i Snøhvit-feltet, hvor CO 2 fra gassen skal reinjeseres. CO 2 fra Statoils eget energiverk på Melkøya skal sendes ut i atmosfæren. - Det er teknisk mulig å sende CO 2 fra gasskraftverket ut i Snøhvit-strukturene, sier informasjonssjef Terje Kojedal i Statoil. Han understreker at Snøhvit-anlegget er dimensjonert for å utvides med et ekstra prosesstog fra andre felt senere, og at dette også gjelder CO 2-injeksjonen.

- Dette er viktig å ha ledig kapasitet for å kunne få lønnsomhet i andre gassforekomster i Barentshavet, understreker han.

(ajs)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.