NETTARKIV

Ondskapen må tas

20. sep. 2001 - 13:47

Over 5000 mennesker ble drept i katastrofen som fulgte. Skadene er så store at det tar lang tid før verden får full oversikt over omfanget og virkningen av disse avskyelige handlingene.Ett er sikkert. Det blir vanskelig å investere i gigantiske skyskrapere i fremtiden.

Bygninger hvor 50.000 mennesker arbeider i høyden, det samme som befolkningen i Skien, er svært sårbare når de ble utsatt for slike angrep. De tusener av tonn med bygningsmaterialer som falt i grus da de to store 120 etasjes tårnene raste sammen, gav katastrofale følger for naboeiendommene som huser verdens kanskje viktigste finanssentra.

Skadevirkningene er langt større enn skadene på bygningene skulle tilsi.Den grufulle tirsdagen danner et vendepunkt verden over. For fienden er ikke lenger en synlig, utenforstående makt. Fienden er blitt usynlig. Vi vet ikke lenger hvem vi står over for.Terrorhandlingene er et angrep på den frie verden og demokratiet som bygger sitt samkvem på fred, gjensidig respekt og tillit.

Fundamentalister som gjennom terror og ren ondskap angriper vår samfunnsform, er muligens den verste fienden verden noensinne har stått over for. Uansett hva som bevilges til militære systemer som rakettskjold, atomvåpentrusler og andre avansert teknologi, så bekjemper de ikke denne fienden. Verdens krigserklæring mot terrorisme og fundamentalisme utfordrer alle militære planleggere. Tidligere fiender må samarbeide for å nå målene.

Verdens nasjoner må være beredt til å bekjempe terrorisme og fundamentalisme slik fascisme og nazisme ble bekjempet for 56 år siden. Terrorismen er internasjonal og kan ikke bekjempes av enkeltnasjoner. Hele verden samles nå i kampen mot en felles usynlig fiende. Vi må være forberedt på at dette koster og at liv kan gå tapt i denne kampen. Vi må ikke akseptere å leve i terrorens frykt.

Anders j. Steensen er ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.