INDUSTRI

Omsetningen øker i norsk industri

Industriomsetningen økte med 1,7 prosent i perioden august-oktober 2020 sammenlignet med forrige tremånedersperiode, viser sesongjusterte tall.

Industriomsetningen økte med 1,7 prosent i perioden august-oktober. Metallindustrien trakk omsetningen mest opp, med en oppgang på 8,4 prosent.
Industriomsetningen økte med 1,7 prosent i perioden august-oktober. Metallindustrien trakk omsetningen mest opp, med en oppgang på 8,4 prosent. Foto: NTB
7. des. 2020 - 12:00

Fra september til oktober var oppgangen på 1,8 prosent for industrien samlet sett, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Dermed fortsetter innhentingen av industriomsetningen etter det kraftige fallet knyttet til koronapandemien i første halvår 2020, men nivået er fortsatt langt under toppunktet i slutten av 2019.

Det var eksportmarkedet som bidro mest til økningen. Innenfor hjemmemarkedet var det en marginal økning i omsetningen.

Det var metallindustrien som trakk omsetningen mest opp, med en oppgang på 8,4 prosent.

Norsk industriproduksjon økte med 0,6 prosent fra september til oktober, viser sesongjusterte tall. Etter en liten nedgang i september økte produksjonen igjen i oktober, men nivået er fremdeles langt lavere enn ved inngangen til 2020. I tremånedersperioden fra august til oktober hadde industriproduksjonen en vekst på 4,2 prosent, sammenlignet med forrige tremånedersperiode.

Det var dataindustri og elektrisk utstyrsindustri som bidro mest til økningen med en vekst på 8,6 prosent. På motsatt side bidro oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri til å dempe den samlede økningen mest, med en nedgang på 2,6 prosent.

Overforbruket av naturressurser truer klimamålene, advarer FNs ressurspanel. Bildet viser ekstremregn i Singapore.
Les også

Advarer: Naturressurs-bruken kan øke med 60 prosent

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.