Omfattende oppgradering av gate i Kongsvinger

Eidemsgate i Kongsvinger er i bedrøvelig forfatning. Nå skal den oppgraderes før den får status som fylkesveg. 2. mai er datoen å merke seg for dem som er interessert i oppdraget.

Det er få gater i Norge som har en slik standard. De som vil gjøre noe med denne, må gi anbud innen 2. mai.
Det er få gater i Norge som har en slik standard. De som vil gjøre noe med denne, må gi anbud innen 2. mai. Bilde: Google
Anders Haakonsen
5. apr. 2016 - 08:43

Gata er ikke mer enn 500 meter lang, men oppdraget er omfattende. I følge Vegvesenets overslag vil entreprenørarbeidet komme på nesten 40 millioner kroner.

Det blir masseutskifting over hele strekningen. Til sammen 7 000 kbm jordmasser skal graves ut. I dag er det grusdekke på en del av strekningen, og et oppsprukket asfaltdekke på en annen del.

Det meste av gata mangler både belysning og tilbud til myke trafikanter. Nå skal det bli fortau på begge sider av kjørebanen og belysning på hele strekningen. Kjørebanen blir seks meter bred. I østre ende av gata blir et T-kryss erstattet med en rundkjøring.

Under bakken skal det legges 880 meter ledningsgrøfter, 400 meter drensledninger, 480 meter overvannsledninger, 280 meter avløpsledninger og 275 meter vannledninger.

Oppdraget omfatter også nedsetting av 1 900 meter kantstein av granitt, bygging av 130 kvm natursteinsmur og planting av 19 trær og 250 busker.

Prosjekteringen er utført av Statens vegvesen og Structor fra Bergen. Det meste av arbeidet må være fullført innen 1. november. Frist for legging av øvre slitelag på kjørebane og fortau går ut 1. juni neste år. Det er også fristen for å fullføre beplantningen. Når oppgraderingen er ferdig, får Eidemsgate status som fylkesveg 210.

Gata blir delvis stengt i anleggstiden, men alle beboere skal ha tilgang til husene sine hele tiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.