IKT

Omfattende fiberring

SJØKABEL: En fiberkabel mellom Moss og Horten vil inneholde ikke mindre enn 384 fiberpar. ILL: TELE1
SJØKABEL: En fiberkabel mellom Moss og Horten vil inneholde ikke mindre enn 384 fiberpar. ILL: TELE1 Bilde: Arkivfoto
14. des. 2000 - 14:09

Utrulling av 450 km høyhastighets fiberkabel vil strekke seg fra Kristiansand via Oslo til Halden, der nettet knyttes sammen med Tele1 Europes nordiske fibernett.

For å øke sikkerheten og hindre driftsstans ved kabelbrudd, strekkes det de betegner som verdens kraftigste sjøkabel med 384 fiberpar mellom Moss og Horten.

Dette gir en sammenhengende kabelring rundt Oslofjorden der omdirigering av kommunikasjonen vil skje i tilfelle kabelbrudd. I tillegg til sammenkopling av byer og landsdeler med høyhastighets fiberkabeI, bygges lokale aksessnett i byene.

– Tele1 Europe blir dermed Norges nest største eier av telenett overhodet, bare overgått av Telenor, sier administrerende direktør Pål E. Vegard.

Tidligere i år ga selskapet løfte om å bygge ut et høyhastighetsnett for tele- og datakommunikasjon i 25 norske byer. Med denne utbyggingen i Sør-Norge og eksisterende lokale bredbåndsnett i Oslo, Rogaland og Bergen, vil tre fjerdedeler av landets befolkning og 16 byer ha tilgang til dette bredbåndsnettet neste år. I løpet av 2002 vil kabelnettet fremføres til Fauske, Narvik og Tromsø.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.