PRODUKTNYHETER

Olympisk digitalflom

Med den nye E-10 modellen satser selskapet på å ta en stor jafs av markedet for digitale speilreflekskameraer. Selv om oppløsningen bare er en av faktorene som avgjør billedkvaliteten i et digitalt kamera, plasserer den nye toppmodellen seg godt foran erkekonkurrentene på dette området. Med fire megapiksler ligger den langt foran toppmodellen fra Nikon som er dobbelt så dyr og bare har 2,7 megapiksler. Dette er det eneste kameraet i verden som klarer dette uten noen form for interpolasjon.

Olympus er verdens største produsent av digitale fotoapparater med 24 prosent av markedet i fjor. I år vil det selges 10 millioner digitale kameraer og i verdi er dette mer enn omsetningen av tradisjonelle modeller.

Selskapet fornyer også sine fotoskrivere. Den nye P200-modellen er en håndflatestor bærbar sublimasjonsskriver for digitale kameraer som kan skrive ut kvalitetsbilder på 90 sekunder. Den retter seg mot samme marked som hittil har vært dominert av Polaroid.

P400-utgaven kan produsere A4 bilder på bare 90 sekunder og har mange funksjoner som støtter ulike komposisjoner slik som album-layout og indeks-utskrift. (orv)

Les mer om: