OLJE OG GASS

Olympic Octopus klar for verden

Mona Sprenger
8. nov. 2006 - 14:02
Vis mer

– Det er fantastisk morsomt å kunne presentere så mye nytt samtidig - i ett fartøy, slik vi kan med Olympic Octopus, sier konserndirektør Offshore Anders Almestad i Rolls-Royce.

Rolls-Royce er designer og utstyrsleverandør av fartøyet som er bygd av Aker Yards. Olympic Shipping AS er eier av fartøyet.

Blekksprutarmer

Olympic Octopus har et klassisk design, men det mest er nytt. Noen er mer synlig enn andre; på dekk har fartøyet fjernstyrte, fleksible ”armer”.

De nye kranene (manipulatorer) som kan minne litt om armene til en blekksprut skal bidra til sikrere arbeidsforhold om bord.

Leverandøren lover økt sikkerhet for mannskapet, bedre posisjonering, mindre støy, mindre vibrasjon og lavere forbruk av drivstoff. I tillegg er styring og kontroll av utstyret også blitt forbedret.

Samtidig er motoren nyutviklet og skal gi økt ytelse.Med verden som arbeidsområde

Det finnes mange store moderne offshorefartøy. De fleste er bygget for og har oppdrag i Nordsjøen.

– Olympic Octopus er utstyrt for et større geografisk arbeidsområde, forteller skipsreder Stig Remøy i Olympic Shipping.

Han mener at teknologien om bord er sjelden. Fartøyet er utstyrt med en helt ny type propellsystem, Rim Drive, som blir møtt med forventing i markedet. Systemet skal gi færre vibrasjoner, mindre støy, mindre vedlikehold og være mer økonomisk.

- Jeg tror den nye Rim Drive thruster-teknologien fra Rolls-Royce er helt essensiell for fremtiden med tanke på både miljø og effektivitet, sier Remøy i en pressemelding.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.