OLJE OG GASS

Oljestreik fra i dag

STREIK: Det streikes blant de PGS-ansatte fra og med i dag. Om PGS-eide Ramform Sovereign (illustrasjonsbilde)  tas ut når streiken trappes opp 10.juni, vites ikke.
STREIK: Det streikes blant de PGS-ansatte fra og med i dag. Om PGS-eide Ramform Sovereign (illustrasjonsbilde) tas ut når streiken trappes opp 10.juni, vites ikke. Bilde: Harald M. Valderhaug
5. mai 2009 - 08:17

Det er PGS-ansatte som er organisert i YS-foreningen Parat som går ut i streik.

De som jobber med fartøyene Sterling og Apollo tas ut i streik allerede fra arbeidstidens start tirsdag.

Deretter er det planlagt en opptrapping på ytterligere seks fartøyer fram til 10. juni.

Stor avstand

– Partene sto så langt fra hverandre at jeg har måttet konstatere at det ikke er mulig å legge fram et forslag som jeg kunne forvente ville blitt godtatt, sier kretsmeklingsmann for Østlandet, Inger Tellefsen, til NTB.

Bruddet var et faktum ved 1.30-tiden natt til tirsdag etter at partene hadde meglet hele mandag og på overtid etter at fristen løp ut ved midnatt.

Hele tariffen på spill

Ifølge Tellefsen handlet uenigheten om en revisjon av hele tariffavtalen.

Spørsmål om lønn var også sentralt.

Partene møttes til megling med et krav om en lønnsøkning på 10,8 prosent og ble møtt med et tilbud om en lønnsøkning på 2 prosent, ifølge kretsmeklingsmannen.

Storstreik avverget i fjor

I juni var nærmere 600 nøkkelmannskap på fire rigger på norsk sokkel, blant annet produksjonsboringen med West Venture og DeepSea Delta og leteboringen med Transocean Leader, klare til å gå ut i streik.

Solid på overtid kom det den gang til enighet i flyteriggoppgjøret mellom Norges Rederiforbund og arbeidstakerorganisasjonene Industri Energi, SAFE og samarbeidende organisasjoner.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.