OLJE OG GASS

Oljestoppen avblåst

Her på BPs vanninjeksjonsplattform har mannskapet overvåket alarmsystemer og kraftforsyning mens stormen raste utenfor og resten av Valhallfeltet var stengt.
Her på BPs vanninjeksjonsplattform har mannskapet overvåket alarmsystemer og kraftforsyning mens stormen raste utenfor og resten av Valhallfeltet var stengt. Bilde: BP Norge
Per Erlien Dalløkken
9. nov. 2007 - 10:13

– Med det værbildet vi har nå regner vi med å sende mannskapet tilbake til plattformene i ettermiddag og starte opp igjen produksjonen i løpet av kvelden, sier pressetalsmann Jan Erik Geirmo i BP Norge som opererer Valhallfeltet.

Neppe store skader

Ifølge StatoilHydro startet de opp igjen produksjonen fra Visund klokka 03 natt til fredag etter sju timers stopp. Oseberg Sør blir startet opp senere fredag.

ConocoPhillips har stengt sju av plattformene sine på Ekofiskfeltet. Kommunikasjonsdirektør Stig S. Kvendseth tør ikke spå nøyaktig når de er i full drift igjen.

– Været avgjør. Nå ser det ut til at uværet vedvarer litt lengre enn de første meldingene tilsa. Så snart alt er normalisert, igangsetter vi oppstartsprosedyrene, sier Kvendseth.

Ifølge rapportene fra plattformene har alt gått problemfritt. Det er heller ikke meldt om store skader.

Så fotball

– Folk har gjort det de pleier når de er nødt til å oppholde seg innendørs. Spilt kort og sett Bodø/Glimt slå Odd på tv, forteller Kvendseth.

Oljeselskapene berømmer det presise og tidlige værvarselet som gjorde dem i stand til å foreta en kontrollert avmanning av plattformene.

– Når vinden og bølgehøyden kommer under et gitt nivå, vil besetningen vi har igjen på Valhall gå ut og foreta en grundig utsjekk og kartlegge eventuelle skader. Det kan nok være noen rastere og plater som er slått løs, sier Jan Erik Geirmo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.