OLJE OG GASS

Oljeselskap flytter nordover

Bilde: Statoil

Discover Petroleum ble startet av tidligere Saga og Hydrodirektør Lars T. Bjerke, styreleder i Offshore Resource Group, ORG, og eks ABB-sjef, Jan Wennesland sommeren 2005.

Nye letemetoder

Selskapet har som mål å bruke nye letemetoder etter hydrokarboner for å øke sannsynligheten for funn, og dermed reduserere letekostnadene i de lisensene de deltar i.

Forløpig har Discover Petroleum fått tildelt en 10 prosent andel i produksjonslisens 396 i Barentshavet. Hovedaksjonær i Discover Petroleum er ORG Holding.

Vil ansette flere

- Vi synes det er spennende å etablere oss i Tromsø. Vi håper å dra nytte av teknologimiljøet der for å videreutvikle våre avanserte letemetoder. Vi tar sikte på å rekruttere flere medarbeidere når vi har flyttet til Tromsø, sier administrerende direktør Lars T. Bjerke i Discover Petroleum.

Som det eneste selskapet har Discover Petroleum tilgang på å bruke Petromarker, som er en elektromagnetisk seismisk undersøkelsesmetode utviklet av eierselskapet ORG i selskapet Petromarker AS.

Gode testresultater

Resultater fra en forløpig test utført på Troll-feltet er lovende.

- Foreløpige analyser av innsamlede data er oppmuntrende. Dataene er konsistente og viser klare forskjeller på den elektromagnetiske responsen innenfor og utenfor feltet, forteller Bjerke.

I følge en pressemelding på hjemmsiden til Discover Petrulem, gjorde dårlig vær det umulig å gjennomføre hele testprogrammet, men testen gav allikevel svar på at den nye metoden virker.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.