ENERGI

Oljeprisen på sitt høyeste siden november i fjor

Nordsjøoljen stiger for fjerde dag på rad.

Olje- og gassindustrien er vant til rampelyset når klima- og miljøspørsmål diskuteres. Men klimaforandringer og et økt press på energimarkedet kan lede til nye og strengere krav rettet mot nye områder i verdikjeden, skriver innleggsforfatteren.
Olje- og gassindustrien er vant til rampelyset når klima- og miljøspørsmål diskuteres. Men klimaforandringer og et økt press på energimarkedet kan lede til nye og strengere krav rettet mot nye områder i verdikjeden, skriver innleggsforfatteren. Foto: Marit Hommedal/NTB
19. sep. 2023 - 10:56

Prisen på et fat av nordsjøoljen brent, som brukes som referanse for oljehandel verden over, fortsetter oppover for fjerde dag på rad. 

Tirsdag har oljeprisen steget til like rundt 95 dollar fatet og er med det på sitt høyeste siden november i fjor.

Produksjonskutt fra ledende produsentland i Opec+ driver oppgangen, ifølge Bloomberg. Reuters knytter også prisoppgangen til bekymringer om en svakere tilbudsside, på bakgrunn av nedgang i skiferoljeproduksjon i USA.

Prisene har nå steget tre uker på rad, både på nordsjøolje og den amerikansk lettoljen, WTI. Et fat WTI koster rundt 92,45 dollar tirsdag morgen – opp 1,1 prosent. 

Siden månedsskiftet har brent-prisen steget 6,9 prosent, fra 88,88 dollar fatet. 

Slik så det ut da Johan Castberg-skipet ankom Stord i april 2022. Siden er det blitt klart at det var mer arbeid som gjensto på skipet enn ventet og at kostnadene nå har økt.
Les også

Johan Castberg-feltet har blitt 13 milliarder kroner dyrere siden i fjor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.