ENERGI

Oljeministeren mener norsk sokkel er blitt mer ettertraktet

Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). 

Olje- og energiminister Terje Aasland sier at avtalen med SV om å ikke avholde 26. konsesjonsrunde ikke vil bli videreført. Det kan bety nye leteblokker, sier han.
Olje- og energiminister Terje Aasland sier at avtalen med SV om å ikke avholde 26. konsesjonsrunde ikke vil bli videreført. Det kan bety nye leteblokker, sier han. Foto: Sverre Chr. Jarlid (arkiv)
28. nov. 2022 - 07:55

Regjeringen har en avtale med SV om ikke å avholde 26. konsesjonsrunde i år.

– En forlengelse av denne avtalen er ikke på bordet akkurat nå i de pågående budsjettforhandlingene med SV, sier Aasland til Dagens Næringsliv.

– Det kan bety nye leteblokker, sier olje- og energiministeren.

– Behovet for gass har jo ikke avtatt med den situasjonen som har utspilt seg med krigen i Ukraina, sier Aasland videre til DN.

Aasland mener pilene også peker oppover i det lange bildet, og at energikrisen har styrket posisjonen til Norge som olje- og gassprodusent.

– Jeg mener Barentshavets mulighet i et lengre tidsperspektiv har forsterket seg gjennom situasjonen som man opplever. Jeg opplever at EU er opptatt av at Norge skal videreutvikle olje- og gassaktiviteten, være en stabil og langsiktig leverandør av gass, sier Aasland.

Energiminister Terje Aasland kunngjorde 63 nye oljeletelisenser.
Les også

Opposisjonen raser: Regjeringen deler ut 62 oljeletelisenser til 24 selskaper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.