OLJE OG GASS

Oljeministeren får skryt fra FrP

Ketil Solvik-Olsen, Frp
Ketil Solvik-Olsen, Frp Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Ole K. Helgesen
19. feb. 2010 - 15:22

Olje- og energidepartmentet har i dag utlyst TFO2010, som er modne områder for petroleumsvirksomhet.

- Denne gang skal olje- og energiminister Riis-Johansen få ros for en relativt god og omfattende utlysning av areal for petroleumsvirksomhet. Jeg er glad for at han ikke har latt seg diktere av konservative krefter i den rødgrønne regjeringen, sier Ketil Solvik-Olsen, energi- og klimapolitisk talsmann i FrP.

Skryt

TFO-rundene har vært omdiskutert i deler av regjeringen. I tillegg har Klif ( tidligere SFT) tidligere stilt spørsmålstegn ved flere områder i den årlige TFO-konsesjonrunden, og ønsket at områdene skal inn i de ordinære konsesjonsrundene.

- Jeg er glad for at Riis-Johansen ikke har latt seg diktere av protest-bevegelsen eller særinteressene i regjeringen, men sikret at Stortingets intensjoner følges opp. TFO ordningen har vært ønsket, og da må vi la den fungere skikkelig. I år virker det som om Riis-Johansen har gjort et rimelig godt stykke arbeid, men det gjenstår å se hvor mange områder han faktisk tildeler.

–Urimelig

Solvik-Olsen mener Klifs argumenter er urimelige. Han viser blant annet til at Klif mener arbeidet med forvaltningsplanen for Barentshavet er argument for å utsette TFO-tildeling.

- Forvaltningsplanene skal rulleres ved jevne mellomrom. Med Klifs tilnærming vil man bli sittende til evig tid og avvente neste forvaltningsplan. Da måtte man også stanset TFO-tildelinger i Nordsjøen, siden det skal utarbeides en forvaltningsplan der. Det er meningsløst. Miljøaspektene ved oljevirksomheten vil uansett bli håndtert ved krav som settes ved tildeling av konsesjoner. Det er dermed tid til å gjøre eventuelle nødvendige undersøkelser uten å stoppe dagens prosess.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.