OLJE OG GASS

Oljeindustrien vil vare

Anders J. Steensen
3. des. 2008 - 09:47

Det kom fram da han presenterte Konkraft-rapporten om produksjonsutviklingen på norsk sokkel for statssekretær Liv Monica Stubholt og Topplederforum.

Som Kuwait

Loughman legger vekt på at de kommende sju årene vil produksjonen av olje og gass i Norge være på topp, med en produksjon på rundt 4,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag.

– Dersom vi skal følge Oljedirektoratets prognose, som inneholder at det er startet produksjon fra felt utenfor Lofoten og Vesterålen, så vil produksjonen i 2030 være på rundt 2,5 millioner fat per dag. Det tilsvarer oljeproduksjonen i Kuwait, sier han.



Sikre jevn utvikling

Loughman advarer mot svingeffekter i bransjen.

– Vi må få en jevn utvikling og utbygging. Det innebærer at vi må maksimere utvinningen fra eksisterende olje og gassfelt. Vi må sikre høy leteaktivitet og oljeselskapene må endre holdning til å utnytte små oljefelt.

– Men det viktigste av alt er at det åpnes for letevirksomhet i nye områder. Da er Nordland VI, Nordland VII og Troms II de områdene vi ser med størst potensial, sier Shell-direktøren.



Vil inn i Lofoten

Loughman får følge av Morten Mauritzen i ExxonMobil.

– Det er viktig at næringen får utforske nye områder som utenfor Lofoten og Vesterålen. Det sikrer oss et langsiktig perspektiv på virksomheten, sier han.



Goliat er nøkkelen

Arvid Jensen i Petro Arctic mener at det er viktig å få med seg lokalbefolkningen i nord. Et viktig bidrag i så måte er Goliat-utbyggingen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

– Den må for all del ikke utsettes. Det vil være særdeles skadelig for omdømmet i Nord-Norge, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.