OLJE OG GASS

Oljeindustrien advarer mot overoppheting

Oljen på Aldous/Avaldsnes har uvanlig god kvalitet. Sannsynligvis er det Statoils beste reservoarkvalitet på norsk sokkel.
Oljen på Aldous/Avaldsnes har uvanlig god kvalitet. Sannsynligvis er det Statoils beste reservoarkvalitet på norsk sokkel. Bilde: Statoil
29. des. 2011 - 09:18

Bare Aker Solutions alene vil leie inn 1.200 personer neste år, skriver Stavanger Aftenblad.

Statistisk sentralbyrå anslår at investeringene i olje- og gassvirksomheten i 2012 vil beløpe seg til rundt 184,6 milliarder kroner. Det er 33,8 milliarder kroner mer enn anslagene for inneværende år.

Det er den høye oljeprisen og mange modne felt på norsk sokkel som er hovedårsaken til de økte investeringene.

– Vi må finne en balanse mellom å ta beslutninger om utbygging av nye funn og å ta ut ressursene fra modne felt, som det haster å komme i gang med, sier Kjell Pedersen, administrerende direktør i Petoro.

I 2011 ble det boret over 50 letebrønner. I 2012 anslås det at antallet vil ligge på samme nivå. Samtidig er det høy aktivitet også på de eksisterende feltene.

– Derfor må vi nok regne med å gå ut av landet for å få utført en del oppdrag. Men vi må passe oss for økte kostnader hvis aktivitetsnivået blir for høyt, sier Johannes Kjøde, ressursdirektør i Oljedirektoratet.

(NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.