ENERGI

Oljefunn på norsk sokkel i 2021: Dobbelt så mye som i fjor

En oversikt over oljefunn for første kvartal i 2021 viser en dobling sammenlignet med samme periode i fjor.

Direktør Ole Anders Skauby i Oljedirektoratet (OD) peker på at trenden om å lete i nærheten av eksisterende infrastruktur gjør små funn lønnsomme.
Direktør Ole Anders Skauby i Oljedirektoratet (OD) peker på at trenden om å lete i nærheten av eksisterende infrastruktur gjør små funn lønnsomme.
8. mai 2021 - 09:22

Ifølge en rapport fra bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass er det så langt i år gjort fem nye funn på norsk sokkel som tilsvarer 201 millioner fat olje, skriver Stavanger Aftenblad.

Det tilsvarer over 110 milliarder kroner med dagens oljepris.

Rapporten viser at det i årets første kvartal er påbegynt åtte undersøkelsesbrønner og tre avgrensingsbrønner. Ni av brønnene er i Nordsjøen, én i Norskehavet og én i Barentshavet.

Direktør Ole Anders Skauby i Oljedirektoratet (OD) sier han opplever årets første kvartal som positivt. Han peker på at trenden om å lete i nærheten av eksisterende infrastruktur gjør små funn lønnsomme.

– Samtidig er vi i OD opptatt av at det utforskes i mindre kjente områder. Vi mener fremdeles at det finnes store ressurser på sokkelen. Vi er opptatt av at det må letes, sier han.

Ifølge rapporten er det så langt i år funnet nesten 32 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter som tilsvarer 201 millioner fat.

I hele 2020 ble det til sammenligning funnet 77 millioner kubikkmeter olje.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.