OLJE OG GASS

– Oljedirektøren har politiske motiver

Oljedirektør Bente Nyland avslørte overfor Teknisk Ukeblad at seismikkskytingen i Lofoten ga positive resultater for oljebransjen. Det liker ikke Natur og Ungdom.
Oljedirektør Bente Nyland avslørte overfor Teknisk Ukeblad at seismikkskytingen i Lofoten ga positive resultater for oljebransjen. Det liker ikke Natur og Ungdom. Bilde: Anders J. Steensen
Ole K. Helgesen
8. okt. 2009 - 11:10

Fagmedarbeider i Natur og Ungdom, Kari Elisabeth Kaski, er opprørt over at Oljedirektoratet har fortalt Teknisk Ukeblad at seismikken utenfor Lofoten og Vesterålen viser at bergarter av jura-alder ligger på en gunstig dybde for petroleumsfunn.

– Vi reagerer veldig sterkt på at Oljedirektoratet nok en gang opptrer som en politisk aktør. Hun har kommet med en rekke politiske utsagn tidligere. Det burde hun holde seg for god til.

Nøytralt

Både Havforskningsinstituttet, SFT, Direktoratet for naturforvaltning og Norsk Polarinstitutt har informert om sitt arbeid i forbindelse med Forvaltningsplanen. De har til og med frarådet oljeleting allerede.

– Hvorfor skal ikke Oljedirektoratet informere om sitt arbeid med Forvaltningsplanen for Lofoten og Vesterålen?

Oljedirektoratet skal være et nøytralt fovaltningsorgan som gir råd til Olje- og energidepartementet. Derfor reagerer vi på timingen på dette utspillet og hvordan hun blander dette sammen med at det må åpnes nye områder.

Reagerer

– Bente Nyland har jo bare svart på ulike spørsmål fra en journalist. Skal hun ikke kunne svare på konkrete spørsmål som dreier seg om framtiden på norsk sokkel uten å bli beskyldt for å være en politisk aktør?

– Uansett om hun har svart på spørsmål eller selv kommet med dette utspillet, reagerer vi sterkt på det som kommer ut, sier Kaski.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.