ARBEIDSLIV

Olje til pensjon

15. mars 2001 - 06:46

Intensjonen var en pensjon på to tredjedeler av lønn. LOs sjeføkonom Stein Reegård mener oljefondet må øremerkes for å dekke fremtidens pensjoner.

– Regjeringen står i fare for å kaste bort verdifull tid dersom den vil utrede hvordan oljefondet skal øremerkes. Spørsmålet om fond er tilstrekkelig utredet, understreker Reegård.

Åpner for Høyre

Dersom avgjørelsen utsettes og regjeringen går inn for nye utredninger, tror Reegård at LO kan søke i retning av Høyre for å få det som de vil. Jens Stoltenberg risikerer ikke bare å gi fra seg regjeringen, men også å overlate en sterk økonomi og et stort oljefond til sine politiske motstandere.

Regjeringen kan ikke fortsette å la Finansdepartementet og Norges Bank fôre våre folkevalgte beslutningstakere med for lave anslag når det gjelder ventet oljeinntekt. Reegård mener at disse institusjonene gang på gang prøver å skjule fremtidens inntekter. De har stadig fremskrevet at disse skal falle dramatisk. Like ofte har de tatt feil.

Derfor krever han at regjeringen klargjør hvordan pengene skal brukes. Det er ikke nok at politikerne minner om fremtidens pensjonsutgifter og sier at pengene må brukes forsiktig. Han frykter at både Høyre og Fremskrittspartiet kommer regjeringen i forkjøpet med en sak som kan vise seg å bli vinnerargumentet i debatten om fremtidens pensjonsordning.

Les mer om saken i TU nr. 11, som kommer på nett og papir seinere i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.