OLJE OG GASS

Olje- og gassfunn i nord

HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet.
HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet. Bilde: Allan Klo/Statoil
Mona Strande
7. mars 2008 - 10:06

StatoilHydro har påvist hydrokarboner i sandsteiner av trias alder på Obesum-prospektet, som ligger i en blokk cirka 175 kilometer nord-nordvest for Hammerfest.

Skal bore mer

Resultatene viser at det er både olje og gass til stede i reservoaret, men det er for tidlig å anslå størrelse. De har utført omfattende datainnsamling, og dataene må bearbeides ytterligere før de kan gi mer detaljert informasjon.

– Funnet forsterker troen på å finne ytterligere forekomster i dette området, og vi har planer om å bore enda en brønn i denne lisensen i 2008, sier Tim Dodson, StatoilHydros letesjef for norsk sokkel i en pressemelding.

Uklart ressurspotensiale

Brønnen hvor olje- og gassforekomstene er funnet, er den første brønnen i utvinningstillatelse 228, som ble tildelt i Barentshavprosjektet i 1997. Brønnen ble boret med Polar Pioneer på 364 meters vanndyp, til et totalt dyp på 2825 meter under havflaten.

Brønnen er foreløpig ikke formasjonstestet, men det vil bli gjennomført evaluering og analyser for å avklare funnets ressurspotensiale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.