OLJE OG GASS

Olje- og gassarbeiderne forlot forhandlingene

Lønnsoppgjøret for dem som jobber på olje- og gassinstallasjoner på norsk sokkel er et skritt nærmere mekling.

Johan Sverdrup-feltet sett fra luftenFoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Johan Sverdrup-feltet sett fra luftenFoto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix.
9. mai 2019 - 09:49

Arbeidstakersiden – operatør-, boring- og forpleiningsansatte – forlot forhandlingsbordet rundt klokka 4 torsdag morgen. Tilbudet Norsk olje og gass la på bordet var for dårlig. Sokkelavtalene omfatter cirka 3.700 Industri Energi-medlemmer.

Aker BPs toppsjef Karl Johnny Hersvik liker å vekke oppsikt med sine budeskap og på Offshore Norges konferanse stilte han i t-skjorte med påskriften «Rebel with a cause» og grafitti-budskap i stedet for powerpoint.
Les også

Aker BP-toppsjef: – KI er like viktig som internett

– Vi er så langt ikke fornøyd med tilbudene vi har fått og velger å forlate forhandlingene med Norsk olje og gass. Vi forventer å bli innkalt til nye forhandlinger når arbeidsgiverne er klare, sier forbundsleder Frode Alfheim i LO-forbundet Industri Energi.

Forbundet Lederne konstaterer at for deres del er neste skritt i mellomoppgjøret mekling. Heller ikke de nådd fram med sine lønnskrav overfor Norsk olje og gass og gikk til brudd klokka 3.30 natt til torsdag. Ifølge forbundsleder Audun Ingvartsen krevde lederne et oppgjør på nivå med frontfaget, altså rundt 3 prosent, men nådde ikke opp.

– Bransjen må fortsatt fremstå attraktiv for ungdom i en tid da mange oljearbeidere føler seg stigmatisert. Slik sett blir disse forhandlingene viktige, sier Ingvartsen.

Sokkeldirektoratet anslår at det fortsatt finnes mer enn 20 milliarder fat olje og gass som ikke er funnet ennå på sokkelen. Til sammenligning inneholder det tredje største feltet i Norge, Johan Sverdrup, omrking 2,7 milliarder fat olje og gass.
Les også

Nye beregninger: Norsk sokkel har over 20 milliarder uoppdaget fat med olje og gass

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.