OLJE OG GASS

Olje- og gassarbeiderne forlot forhandlingene

Lønnsoppgjøret for dem som jobber på olje- og gassinstallasjoner på norsk sokkel er et skritt nærmere mekling.

Johan Sverdrup-feltet sett fra luftenFoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Johan Sverdrup-feltet sett fra luftenFoto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix.

Arbeidstakersiden – operatør-, boring- og forpleiningsansatte – forlot forhandlingsbordet rundt klokka 4 torsdag morgen. Tilbudet Norsk olje og gass la på bordet var for dårlig. Sokkelavtalene omfatter cirka 3.700 Industri Energi-medlemmer.

Les også

– Vi er så langt ikke fornøyd med tilbudene vi har fått og velger å forlate forhandlingene med Norsk olje og gass. Vi forventer å bli innkalt til nye forhandlinger når arbeidsgiverne er klare, sier forbundsleder Frode Alfheim i LO-forbundet Industri Energi.

Forbundet Lederne konstaterer at for deres del er neste skritt i mellomoppgjøret mekling. Heller ikke de nådd fram med sine lønnskrav overfor Norsk olje og gass og gikk til brudd klokka 3.30 natt til torsdag. Ifølge forbundsleder Audun Ingvartsen krevde lederne et oppgjør på nivå med frontfaget, altså rundt 3 prosent, men nådde ikke opp.

– Bransjen må fortsatt fremstå attraktiv for ungdom i en tid da mange oljearbeidere føler seg stigmatisert. Slik sett blir disse forhandlingene viktige, sier Ingvartsen.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.