OLJE OG GASS

OLF positive til Haga

Administrerende direktør OLF, Per Terje Vold.
Administrerende direktør OLF, Per Terje Vold. Bilde: Anders J. Steensen

- Det er ingen tvil om at Haga har mye erfaring, så vi håper å kunne fortsette det gode og nære samarbeidet vi har hatt med Enoksen nå som hun overtar, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Bremer Nebben i Oljeindustriens Landsforening (OLF) til TU.no.

Store utfordringer

OLF legger vekt på at Enoksen har vært opptatt av næringens rammebetingelser, men det er flere utfordringer å ta tak i for Åslaug Haga:

– Næringen møter store utfordringer framover. De gjenværende olje- og gassressursene på norsk sokkel er mer krevende å utvinne enn de som er påvist og produsert hittil. Olje- og gassindustrien vil fortsette å skape store verdier, og det krever kontinuitet og forutsigbarhet i letepolitikken. I dialogen med myndighetene er vi opptatt av at næringen gis tilgang til nye arealer som antas å skjule stor ressurser, sier administrerende direktør i OLF, Per Terje Vold, i en pressemelding.

Miljø viktig

Samarbeidet med myndighetene har også betydning for utviklingen av gode og framtidsrettede løsninger på miljøutfordringene. Det gjelder både tiltak for å redusere utslippene av klimagasser ytterligere og tiltak for å sikre et rent hav uten miljøskadelige utslipp på norsk sokkel.

- Fremtidsrettede løsninger på miljøutfordringene kommer bare gjennom et nært samarbeid med myndighetene, sier Kristin Bremer Nebben, og legger til at de ikke forventer å se de store endringene med det første.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.