ARKIVNYHETER

OLF fornøyd med Ap-vedtak

POSITIV: Per Terje Vold mener at APs landmøtevedtak er positivt og at det gir et signal om åpning av de lukkede områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.
POSITIV: Per Terje Vold mener at APs landmøtevedtak er positivt og at det gir et signal om åpning av de lukkede områdene utenfor Lofoten og Vesterålen. Bilde: Ole Ketil Helgesen
Anders J. Steensen
22. apr. 2009 - 09:34

– OLF synes Arbeiderpartiet utviser klokskap ved å holde dørene åpne for videre vekst og utvikling utenfor kysten av Nord-Norge, sier Per Terje Vold, administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening (OLF) i en pressemelding.

Etter et flertall på nær to tredjedeler av delegatene på Arbeiderpartiets landsmøte stemte for programkomiteens forslag om at man i henhold til den vedtatte forvaltningsplanen skal ta stilling til spørsmålet i 2010, oppfatter OLF dette som et positivt vedtak

– Arbeiderpartiet har sagt at de ønsker å satse videre på olje og gassindustrien i nord. Vi er derfor trygge på at partiet kommer ut med et positivt vedtak i 2010, sier Vold.Åpning viktig landet

Olje- og gassindustrien står ved et veiskille. Oljeproduksjonen har falt med 30 prosent siden toppåret 2000.

Ferske prognoser fra Oljedirektoratet anslår at produksjonen i 2013 vil være halvert siden 2000. Også den samlede produksjonen av olje og gass forventes å falle fra midten av neste tiår.

– Områdene utenfor sokkelen av Nordland og Troms er de mest interessante med tanke på å gjøre nye store funn. Store funn er nødvendig for å videreutvikle Norge som velferdsstat og sikre landets fremste kunnskapsmiljø. Åpning i 2010 er nødvendig for å sikre framtiden, sier Vold.Sikrer velferden

I løpet av 40 år med norsk petroleumsindustri har næringen bidratt med omtrent 6000 milliarder kroner – det samme som 353 veibudsjett (2009) – i statskassen.

90 prosent av næringens overskudd går direkte til den norske stat. Dette ønsker OLF skal fortsette.

OLF mener åpning av sokkelen utenfor Nordland og Troms er viktig for å sikre arbeidsplassene i norsk industri og vil gi aktivitet og sysselsetting for en region som har vært preget av befolkningsnedgang og tap av arbeidsplasser.

– Der oljeindustrien etablerer seg blir det ringvirkninger, dette vil også regionene i disse områdene kunne oppleve, sier Vold.

Les også: Tror ringvirkninger er viktigst

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.