NETTARKIV

OL-frimerker på dagen

2. okt. 2000 - 12:28

Den australske posttjenesten utga et minnefrimerke for hver australsk utøver som vant gullmedalje under de olympiske leker i Sydney 2000. Det ble trykket på raske Xerox DocuColor 40 fargeprintere.

I løpet av natten produserte DocuColor 40 maskiner høykvalitets firefargetrykks frimerker på papir som er bestrøket med lim på forhånd. Medarbeiderne i Australia Post distribuerte deretter frimerkene til viktige postkontorer, og ved lunsjtider kunne samlere og forbrukere kjøpe arkene med offisielle 45-cents frimerker som dokumenterte den foregående dags gullmedaljevinner. Allerede onsdag 27. september var det solgt mer enn 2,2 millioner OL-frimerker.

– Dette er verdens første digitaltrykkede frimerker, og de første olympiske frimerkene som produseres så raskt. Ian Thorpe, det australske svømmefenomenet, vant 400 meter freestyle, og dagen etter kjøpte kundene opp alle frimerkene som viste dette store sportsøyeblikket, forteller Vince Schaeffer, sjef for Xerox Olympiske operasjoner.

Selv om Australia Post også har utgitt minnefrimerker av australske gullmedaljevinnere tidligere, er dette første gang vinnerøyeblikket er tatt vare på, trykket etter behov og gjort tilgjengelig for publikum i løpet av timer. Tidligere minnefrimerker ble produsert med offsetteknologi, noe som betydde at forbrukerne måtte vente i uker før de kunne få frimerkene i sine samlinger.

Australia Post har designet frimerkene i samarbeid med forskjellige olympiske komiteer og skaffet portretter av hver utøver. Xerox og selskapets Partner Fuji Xerox, har levert DocuColor 40 maskiner, nødvendige ressurser og trykkefasiliteter for posttjenesten i Sydney, Melbourne, Canberra, Adelaide, Perth og Brisbane.

Etter Thorpes seier ble frimerker av australske gullmedaljevinnere laget for omtrent et dusin individuelle vinnere og teamvinnere, inkludert Cathy Freeman, som med sin seier på 400 meter tok Australias OL-gull nr. 100.

Xerox, som har støttet OL siden 1964, er Offisiell Partner under De Olympiske Leker 2000 i Sydney. I tillegg til å trykke frimerker produserer Xerox mer enn ett tusen CDer med resultater fra hver konkurranse, 50.000 kopier av olympiske resultatbøker, og 8000 daglige kopier av Sydney Extra – USA Todays daglige vedlegg med OL-resultater.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.