Økte omsetningen med over to milliarder - nå har han levert sitt siste regnskap

Administrerende direktør Consto AS, Hans Kristian Seterlund, har bestemt seg for å gå av med pensjon, og erstattes med nåværende konsernsjef i Consto Holding AS, Kent-Helge Holst. Norges fjerde største entreprenørkonsern passerte 10 milliarder i omsetning i fjor.

Hans Kristian Seterlund (71) var med å etablere Consto-konsernet i 2006. Nå overlater han toppjobben til Kent-Helge Holst.
Hans Kristian Seterlund (71) var med å etablere Consto-konsernet i 2006. Nå overlater han toppjobben til Kent-Helge Holst. Foto: Fotograf Nicolas Tourrenc
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. apr. 2023 - 10:05

Konsernet Consto hadde i 2022 en omsetning på 10,7 milliarder kroner mot 8,1
milliarder året før, og et resultat på 267 millioner kroner mot 223 millioner kroner i
2021.

- 2022 har vært et krevende år preget av usikkerhet knyttet til leveranser, økte priser på byggematerialer grunnet ettervirkninger av pandemien, samt krigen i Europa. Vi har også noen tapsprosjekter, men organisasjonen har brettet opp ermene og vist stor stå-på-vilje. Konklusjonen er at resultatet for 2022 er tilfredsstillende gitt disse forutsetningene, og vi har lagt et godt grunnlag for 2023, sier Hans Kristian Seterlund.

Omsetningen for den norske byggevirksomheten i 2022 fordeler seg slik: Nord-Norge: 2,4 milliarder kroner, Midt-Norge: 1,6 milliarder kroner, Vestlandet: 867 millioner kroner, Østlandet: 2,1 milliarder kroner og Sørlandet: 520 millioner kroner. Omsetningen for vår virksomhet i Sverige, Consto AB, var på 1,9 milliarder kroner.

Anleggsvirksomheten fikk en samlet omsetning på 1,3 milliarder kroner.

Det startet i Tromsø

Det var høsten 2006 at Hans Kristian Seterlund (71) og tre andre i samspill med Barlindhaug-konsernet, etablerte entreprenørselskapet Consto AS.

- Det har vært utrolig spennende å være med og utvikle Consto fra å være en lokal byggentreprenør i Tromsø til å bli et nasjonalt entreprenørkonsern, sier Hans Kristian Seterlund.

I dag består konsernet av 17 bygg- og anleggsselskaper over hele Norge og i Sverige.

- Suksessformelen har vært å bygge opp virksomheten med dyktige mennesker med fagkunnskap, lokale nettverk og med vilje til alltid å gjennomføre det vi har påtatt oss, sier Seterlund.

Kent-Helge Holst (53) overtar toppjobben i Constro. Han er i dag konsernsjef i Consto Holding AS og styreleder i Consto AS. <i>Foto:  Fotograf Nicolas Tourrenc</i>
Kent-Helge Holst (53) overtar toppjobben i Constro. Han er i dag konsernsjef i Consto Holding AS og styreleder i Consto AS. Foto:  Fotograf Nicolas Tourrenc

I 2021 ble Consto rangert som Norges fjerde største entreprenør. Hans Kristian Seterlund innrømmer gjerne at dette gjør ham stolt:

- I dag er vi Norges eneste komplette landsdekkende bygg- og anleggsentreprenør med etableringer fra Kristiansand til Svalbard. Fra 2016 har vi også hatt byggvirksomhet i Sverige, sier han.

9. mai overlater han ledelsen av entreprenørkonsernet til Kent-Helge Holst (53). Han er i dag konsernsjef i Consto Holding AS og styreleder i Consto AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.