OLJE OG GASS

Økte kostnader gir ingen nedgang

Bilde: Bjørnbakk, Jan-Morten
Mona Strande
18. aug. 2008 - 08:31

Oljeselskapene fortsetter å investere, og dropper ikke marginale prosjekter, selv om kostnadene forbundet med oljeleting og oljeutvinning har skutt fart. Det viser en undersøkelse utført av meglerhuset Pareto Securities, som er besvart av 22 oljeselskaper.

Gir seg ikke på sokkelen

Ifølge Dagens Næringsliv svarer 90 prosent av selskapene at de ikke har utsatt eller droppet et prosjekt på grunn av kostnadseskaleringen i oljeserviceindustrien.

Undersøkelsen viser også at den gjennomsnittlige planleggingsprisen til selskapene er 70,4 dollar fatet, og at alle selskapene som driver i Norge kommer til å øke eller opprettholde aktivitetsnivået på norsk sokkel.

Fortsatt rigg-utfordring

Mens 65 prosent av selskapene ville gå inn i Midt-Østen og Russland i fjor, er det bare 43 prosent som er positive til disse regionene i årets undersøkelse.

Selskapene ser fortsatt på tilgangen til ledige rigger som en utfordring, men er ikke like bekymret som i fjor, ifølge Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.