OLJE OG GASS

Økte bevilgninger til oljeforskning

DYRT: Oljeforskning og pilotering er dyrt. Selv om Ormen Langes subseakompressor ikke omfattes av Demo2000 og Petromaks, så er pilotprosjektet beregnet til hele 25000 millioner kroner
DYRT: Oljeforskning og pilotering er dyrt. Selv om Ormen Langes subseakompressor ikke omfattes av Demo2000 og Petromaks, så er pilotprosjektet beregnet til hele 25000 millioner kroner Bilde: Ill Hydro
Anders J. Steensen
13. okt. 2009 - 14:29

Opprinnelig skulle det bevilges rundt 400 millioner kroner årlig til petroleumsforskningen. Fjorårets lave budsjett på 210 millioner kroner er forløpig minstemål for dette.

I år øker bevilgningene slik at flere av de igangsatte prosjektene kan gjennomføres.

– Vi gleder oss over at det er bevilget mer for 2010, men vi vet ikke hvordan fordelingen vil være, sier programdirektør Morten Wiencke til TU.no



Pilotering nødvendig

Situasjonen for Demo2000 var slik at det ikke var mulig å tildele midler til nye prosjekter.

Dette er påpekt i Oljedirektoratets ressursrapport som sier at det er stort behov for pilotering av ny teknologi, og det er nettopp slike tiltak som Demo2000 skal dekke.



Har lånt

For Petromaks har situasjonen vært at de har lånt midler av Norges Forskningsråd for å oppretholde kontinuitet i forskningen.

Målet er å utvile ny teknologi for å kunne opprettholde den langsiktige utviklingsbanen som er definert i Stortingsmelding 38 (2003 - 2004) Oljemeldingen, som er den siste oljemeldingen fra myndighetene og retningsgivende for oljevirksomheten her i landet.

Målet her er en ekstra verdiskaping på 3000 miliarder kroner. Noe som også innebærer olje og gassvirksomhet langs hele kysten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.