OLJE OG GASS

Økt press for å kaste Riis-Johansen

Flere fylkesledere i Sp vil fjerne Terje Riis-Johansen fra regjeringen.
Flere fylkesledere i Sp vil fjerne Terje Riis-Johansen fra regjeringen. Bilde: Scanpix
29. sep. 2010 - 07:28

Minst fire fylkesledere i Senterpartiet har gitt partiledelsen klar beskjed om at Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen må ut av regjeringen.

Vurderer habiliteten

Flere kilder Aftenposten har snakket med forteller eller bekrefter at minst fire av Senterpartiets fylkesledere har gitt meget klare signaler til partileder Liv Signe Navarsete om at hun så fort det er strategisk mulig må bytte ut Riis-Johansen. Dette skal ha skjedd på Sps landsstyremøte 17. september.

Trykket mot Riis-Johansen har vært betydelig de siste ukene. Blant annet på grunn av Senterpartiets ulovlige mottak av pengegaver fra Troms Kraft og Eidsiva Energi. Riis-Johansens habilitet blir nå vurdert av Justisdepartementets lovavdeling i forbindelse med en konsesjonsbehandling fra Eidsiva Energi som ble gjort rett etter at kraftselskapet hadde lovet Senterpartiet 500.000 kroner i partigave.

For svak

Hovedgrunnen til at mange i Sp nå ønsker Riis-Johansens avgang er at de mener at han ikke har maktet å bruke Sps handlingsrom i olje- og energidepartementet. I tillegg har han etter manges mening vært for svak og latt seg diktere av statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

En av de fire fylkeslederne sier følgende:

– Først må bråket rundt partiet gi seg, så må partiet se på regjeringsmannskapet. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.