IT

Økokrim strammer grepet rundt Siemens

Siemens tidligere styreleder Hans Lødrup har trukket seg helt ut av Siemens-styret etter Økokrims korrupsjonssiktelse.
Siemens tidligere styreleder Hans Lødrup har trukket seg helt ut av Siemens-styret etter Økokrims korrupsjonssiktelse. Bilde: Finn Halvorsen
Leif Hamnes
13. des. 2007 - 10:40

- Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på siktelsen som Økokrim har gitt selskapet, selskapets tidligere styreformann Hans Lødrup og en av våre direktører Frank Almaas, uttaler administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens AS i en pressemelding.

Økokrim utførte samtidig undersøkelser hos Siemens AS, der elektronisk materiell og dokumenter ble beslaglagt. Også Fujitsu Siemens Computers og en tidligere ansatt er siktet for korrupsjonsliknende forhold.

Les også: Ledere i Forsvaret korrupsjonssiktet

Golftur

Siktelsen mot Siemens AS, Lødrup og Almaas knytter seg til en reise til Alicante i 2004, der det ble betalt for fire deltakere, som var offentlige ansatte og ansatte i Forsvaret. Det samlede beløpet dreier seg om 17.400 for overnatting og bevertning.

- Golfturen var et brudd på våre interne retningslinjer, og eierne og Lødrup har kommet frem til at det beste for selskapet er at Lødrup trer ut av styret som følge av omdømmebelastningen denne turen har påført Siemens. I tillegg har vi sammen med Almaas kommet frem til at det beste for selskapet er at han permitteres fra sin stilling inntil videre med umiddelbar virkning, sier Dyb.

Lødrup hadde sittet som styreformann i Siemens AS siden april 2004 da han i slutten av mai trakk seg fra vervet. Av omdømmehensyn trakk han seg onsdag ut av styret som helhet. Ny styreleder er Anne Kathrine Slungård, som fra før var vanlig styremedlem.

Uregelmessigheter

Økokrims siktelse baserer seg på det såkalte Dalseide II-utvalgets rapport fra mai i år. Et utvalg ledet av den samme Nils Dalseide leverte i 2006 også en rapport som avdekket flere kritikkverdige forhold i forbindelse med fakturering av IKT-kontrakter mellom Forsvaret og Siemens' datterselskap i Norge, Siemens Business Services (SBS).

Les også: Ni millioner i bot til Siemens

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.