Øker prisen på hurtiglading på grunn av lite bruk - blir dyrere enn å fylle diesel

Elbilforeningen reagerer kraftig på at prisen for hurtiglading går opp med 60 prosent ved 35 ladestasjoner i Hedmark, Vest-Agder og Rogaland.

Elbilforeningen reagerer sterkt på prisøkningen for hurtigladning.
Elbilforeningen reagerer sterkt på prisøkningen for hurtigladning. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix
NTB
20. juni 2018 - 10:23

Tidligere har det kostet 2,50 kroner per minutt for hurtiglading, men nå er prisen satt opp til 4 kroner per minutt, melder NRK.

Prisøkningen kommer på 35 ladestasjoner på riksvei 3 mellom Rena og Kvikne i Hedmark og på E39 mellom Mandal i Vest-Agder og Ålgård i Rogaland. Årsaken til økningen er lite bruk.

LES OGSÅ: Elbilister må betale bompenger i Rogaland

Taper på avgift

– Vi taper penger når noen hurtiglader der. Vi jobber for en overgang til utslippsfri trafikk, men vi kan ikke tape penger. Derfor øker vi prisene, sier kommunikasjonssjef Stian Mathisen i Fortum Charge and Drevet til NRK.

Årsaken til at Fortum taper penger er den såkalt effekttariffen. Hurtiglading krever høy effekt, og tariffen er innrettet slik at dette også gir høy avgift til nettselskapet.

Avgiften er like høy uavhengig av om laderen blir brukt 25 ganger i løpet av en dag eller fem ganger i løpet av en måned.

Dyrere enn fossilt drivstoff

Elbilforeningen mener tariffene må endres slik at hurtigladestasjoner som ikke blir brukt så ofte i starten, ikke går i minus på grunn av høye faste kostnader.

Kommunikasjonsleder i Norsk Elbilforening, Petter Haugneland, sier at med en prisøkning på 60 prosent, så blir det dyrere å lade elbilen enn å fylle bensin eller diesel en del steder.

LES OGSÅ: Elektriske veier er fremtiden - nå må forskjellige varianter prøves ut

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.