OLJE OG GASS

Øker oljeanslag i nord og sør

Statoil har gjort funn i begge brønnene på Peregrino Sør. Samtidig høyner selskapet anslaget for Skrugard-funnet i Barentshavet.
Statoil har gjort funn i begge brønnene på Peregrino Sør. Samtidig høyner selskapet anslaget for Skrugard-funnet i Barentshavet. Bilde: Maiken Ree

Statoil oppjusterer de forventede volumene på Skrugard-funnet i Barentshavet.

– Volumene anslås nå til omkring 250 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, med et betydelig oppsidepotensial i lisensen, skriver selskapet i en melding.

Kan være dobbelt så stor

Opprinnelig anslo Statoil at Skrugard inneholdt mellom 150 og 250 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter. Samtidig mener selskapet det er potensial for at funnet inneholder det dobbelte, totalt 500 millioner fat oljeekvivalenter.

Skrugard-brønnen har også økt selskapets forståelse av andre prospekter i området.

Skrugard-bilder i 3D
3D-bilder fra Skrugard-funnet i Barentshavet. Maiken Ree

Gjennombrudd på Skrugard

Vellykket letestrategi

– Resultatene den senere tid viser at vi lykkes med vår letestrategi. Dette bekrefter at vår kompetanse og erfaring gir grunnlag for å følge en strategi der vi satser på omfattende tilgang til nye leteområder og prioriteringer av letemuligheter med stort potensial, sier konsernsjef i Statoil, Helge Lund.

Det var under Statoils kapitalmarkedsdag i New York i dag at selskapet la frem nyhetene.

Oljen kan ha lekket ut av delelinjeområdet

Kan finne tre nye "Skrugard-felt"

Funn i Brasil

Statoil melder også at de har gjort funn i begge sidesteg på Peregrino Sør-brønnen ved det nyåpnede Peregrino-feltet i Brasil. Nye anslag for utvinnbare volumer i Peregrino Sør er på mellom 150 og 300 millioner fat oljeekvivalenter. Funnet gjør at en fase II-utbygging av feltet blir mer realistisk.

Stort potensial i Peregrino

Realistisk fase to

Statoil har tidligere sagt til Teknisk Ukeblad at en fase II-utbygging vil bestå av en tilsvarende løsning som første fase, som har to brønnhodeplattformer og et flytende produksjons- og lagringsskip (FPSO).

Ifølge pressemeldingen forventer selskapet å bore mellom 20- 25 brønner med stort potensial i årene 2011- 2013.

Peregrino var svenneprøven

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.