INDUSTRI

Øker kredittrammene for industri

Camilla Aadland
7. okt. 2008 - 11:08

Regjeringen foreslår å utvide rammen for GIEKs (Garanti-instituttet for eksportkreditt) alminnelige garantiordning fra 50 milliarder til 60 milliarder kroner.

Viktig for industrien

– Dette vil være spesielt viktig for offshoreindustrien og de maritime næringene, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

GIEKs garantiordninger skal fremme norsk eksport og investeringer i utlandet, og garanterer for eksport til land over hele verden.

Rammen oppbrukt

Økt bruk av GIEKs garantier har ført til at nesten hele rammen er oppbrukt.

– Derfor foreslår regjeringen å utvide rammen for den alminnelige garantiordningen med 10 milliarder kroner for å møte den forventede etterspørselen i 2009, sier Brustad.

Finanskrisen

GIEKs arbeid ble evaluert av ECON Pöyry våren 2008.

Den viser at GIEKs tilbud er et supplement til markedet, og peker dessuten på at statlige garantier er spesielt viktig i perioder med ustabilitet i finansmarkedene.

Tilfreds

Norsk Industri er fornøyd med økningen.

- Økningen til 60 milliarder gir viktig kontinuitet i eksportarbeidet for noen hundre eksportbedrifter som opererer i markeder med langtidsfinansiering overfor kunder, og som dermed benytter seg av denne ordningen ved å kjøpe eksportgarantier, sier bransjepolitisk direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri i en pressemelding.

GIEKs garantiordninger skal fremme norsk eksport og investeringer i utlandet, og garanterer for eksport til land over hele verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.