NETTARKIV

- Øker konkurransekraften

Endre Grimsmo i Cowi, sentral i kvalitetssikringsmiljøet.
Endre Grimsmo i Cowi, sentral i kvalitetssikringsmiljøet. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
21. aug. 2007 - 13:46

– Vi følte vår oppgave forholdsvis komfortabel fordi NCC kjørte en tillitvekkende prosess i samsvar med våre forventninger, sier Grimsmo.

Cowi hadde to roller i NCCs arbeid for å overbevise Statens Bygningstekniske Etat (BE) om at selskapet fortjente å få tilbake sine sentrale godkjenninger. – Vi skulle være veileder og stå for verifikasjon av det som ble gjort.Kompromissløs

– Den holdningen Ulvatne signaliserte innover i organisasjonen var så tydelig og kompromissløs. De satte i gang omfattende og dyptpløyende tiltak.

– Det var tilbakemeldinger fra flere i NCC som ville kjøre sak i stedet for å se på hva bedriften kunne gjøre. Det slo han hardt ned på.For lite fokus

– Er det ditt inntrykk at samme feilene kan bli gjort av andre?

– Ja, det er jeg helt sikker på. Det har med prosjektorganisering å gjøre. Det er et generelt problem at helheten i et prosjekt blir oversett. Den enkelte ser alltid på sin entreprise, sier Grimsmo.

Han forteller at Rådgivende Ingeniørers Forening vil foreslå at det etableres ansvarsrett for prosjekteringslederrrollen og at ansvaret for helheten i en prosjekt blir lagt dit.

– Bransjen har for lite fokus mot dette, jeg tror ikke NCC er verre enn andre, sier Grimsmo

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.