DATATELE

Økende kortbruk

Finn Halvorsen
27. feb. 2007 - 07:01

Årlig gjennomføres det milliarder av betalingstransaksjoner med kort i Norden, og antallet ventes å øke i årene fremover.

- Vi ønsker å utvide vår posisjon på dette området. CEKAB blir en viktig brikke i det videre arbeidet med å nå ambisjonene vi har for EDB på kort-siden. I tillegg gir oppkjøpet en bredere plattform og nye muligheter for salg av EDBs andre løsninger innen bank og finans i det nordiske markedet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.Internasjonalisering

Kortmarkedet både i Norden og Europa drives av en sterk internasjonalisering med nye EU-regler for økt konkurranse på tvers av landegrensene og nye behov hos bankene for løsninger som håndterer korttransaksjoner mellom ulike land på en enkel måte.

Samtidig er kortbruken i hele Europa stigende.

Kortprosessering innebærer innsamling og administrasjon av transaksjoner kortbrukere gjennomfører blant annet i minibanker og betalingsterminaler.

Håndteringen av transaksjonene gjøres på vegne av bankene som utsteder debet- og kredittkort og som innløser transaksjonene fra kortbrukerne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.