Økende interesse for Industrie 4.0

Store summer investeres over hele kloden

Økende interesse for Industrie 4.0
Bilde: Ukjent

I Tyskland ønsker delstaten Baden Würtemberg å ta en lederrolle i Industrie 4.0. Det er vedtatt å bevilge 5 millioner euro, drøyt 41 millioner kroner, til det de kaller Allianz 4.0. Den nye avleggeren skal ha som oppgave å initiere prosjekter som kan få støtte gjennom programmet Industrie 4.0, skriver den tyske avisen VDI Nachrichten (VDI er en tysk faglig interesseorganisasjon for ingeniører, men ikke en fagforening).

Til sammen er det stilt 220 millioner euro, 1.8 milliarder kroner, til disposisjon for Industrie 4.0. Pengene skal gå til FoU for å utvikle tysk industri.

Satsingen i Baden Würtemberg skal hovedsakelig gå til maskinindustri, bilindustri, IKT og automatiseringsteknologi.

Ifølge VDI Nachrichten investerer myndighetene i USA om lag 1.6 milliarder euro i tingenes internett, av dette går om lag 200 millioner euro til prosjekter som er sammenlignbare med Industrie 4.0. Fra Kina er det ikke tilgjengelige tall, men det tyske ingeniørtidsskriftet anslår at kineserne investerer anslagsvis 500 millioner euro i tilsvarende prosjekter.

Les om: Tingenes internett passerer syv milliarder

I Norge er det foreløpig ingen organisert satsing på fremtidens industri. Men Sintef Manufacturing og Norsk Industri har gått sammen for å ta initiativet til en norsk satsing.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.