FORUM

Ohms lov til det sisteJeg har kjent Nils Chr. Tømmerås i like mange år som jeg har vært oppgitt over ham. Uten å gå inn i ørkesløse diskusjoner om bruk av vår vannkraft, vil jeg bare minne om at elektrisitet er den "høyeste" energiform vi har. Og den skal vi ikke bruke til formål hvor mer lavverdig energi kan benyttes.

Ohm-gjengen har ødelagt svært mye for vårt land gjennom flere tiår. Jeg er slett ikke imot å bruke vannkraft til oppvarmingsformål – men det må skje indirekte – gjennom vannbåren varme. Vi må ha mulighet for alternativ energibruk. Selv bygget vi hus i 1965, det er oppvarmet med radiatorer og energiforsyningen er olje/el.

Flere store fjernevarmeprosjekter ble lansert på 70-tallet. Sola/Forus fjernvarmeverk er kanskje det mest kjente, men Fiskå/Falconbridge i Kristiansand husker vi vel. Mongstadvarmen til Bergen ble det heller ikke noe av. Ei heller Hafslund/Borregård-"utopien".

Nær sagt alt ble ødelagt av elektroingeniører i ledende stillinger, Nils Christian Tømmerås. Kanskje ikke det helt store å ta med seg i sarkofagen?

Gaute Flatheim

Spesialrådgiver i innemiljø

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.