IT

Også Tele2 inn i Turbo-3G-kampen

Det hardner til i det mobile bredbåndsmarkedet. Bildet viser en basestasjon for ICE - nettet som bruker de gamle NMT-frekvensene.
Det hardner til i det mobile bredbåndsmarkedet. Bildet viser en basestasjon for ICE - nettet som bruker de gamle NMT-frekvensene.
Leif Hamnes
13. mai 2008 - 14:57

Tele2 varsler i dag sin kommende satsing det mobile bredbåndsmarkedet med HSDPA-basert, mobilt bredbånd.

I kampen om kundene må selskapet forholde seg til de tre aktørene som til nå har dominert: Telenor og NetCom med Turbo-3G (HSDPA) og Nordisk Mobiltelefons ICE, bygget rundt CDMA2000-teknologien.

Les også:

Låner nett

I motsetning til konkurrentene, disponerer ikke Tele2 eget nett i Norge. Her til lands er det Netcoms mobilnett, inntil videre det nettet med svakest nasjonal dekningsgrad, som skal brukes.

I Sverige har Tele2 derimot eget nett, med en teoretisk hastighet på opptil 7,2 Mbps.

For å konkurrere har selskapet dermed valgt en prismodell som skal være gunstig for dem som ofte beveger seg over svenskegrensen. Med Tele2s abonnement skal du kunne surfe i Sverige uten ekstra roamingkostnader.

Modem på kjøpet

Standardabonnementet koster 249 kroner i måneden og inkluderer nedlasting av inntil 200 Mb. Laster du ned mer, går det med 2 kroner for hver megabyte, riktignok med et tak på 599 kroner.

Alternativet er fast månedspris på 489 kroner, der nedlastingshastigheten settes ned om du laster ned mer enn 5 GB i måneden. For bedriftskunder koster tilsvarende 391 kroner (eksklusiv moms).

Et felles starttilbud for begge abonnementstypene er at du kan få med et modem for PC til 1 krone.

Hard kamp

Markedet for mobilt bredbånd er allerede tilspisset i Norge, og tjenestene bygges ut i rask takt.

Nordisk Mobiltelefon var først med sitt ICE-nett og kan skryte av 90 prosent nasjonal dekning allerede. Heller ikke ICE har ekstra roamingkostnader i Skandinavia.

Nestemann ut var NetCom med såkalt Turbo-3G, et mer populært navn på fagbetegnelsen HSDPA. Der i gården lover man å øke dagens dekningsgrad på 60 prosent til 80 prosent i løpet av året.

Også Telenor har åpnet sitt turbonett, med et løfte om at alle norske tettsteder med mer enn 200 innbyggere skal få HSDPA i løpet av året. Da dekker de 86 prosent av befolkningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.