NYHETER

Også NCC anker tingrettsdommen

NCC anker tingrettsdommen i asfaltsaken, der de fikk redusert boten fra Konkurransetilsynet med 100 mill kroner. Også Konkurransetilsynet har anket dommen.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. apr. 2014 - 14:35

Kommunikasjonssjef Tor Heimdahl i NCC Roads bekrefter overfor Våre Veger at de har anket dommen.Han forteller at argumentet er det samme som de har brukt tidligere om at saken startet med en uredelig handling fra en enkeltperson, uten at selskapet visste om det.

-NCC har hele tiden vært uenig i at vi skal ha en bot i denne sakean, og mener det er urimelig at selskapet skal straffes for en enkeltpersons handling, sier Heimdahl.

 

Redusert fra 140 til 40 mill kroner

I tingrettsdommen fikk Staten medhold i at NCC Roads AS holdes ansvarlig for ansattes handlinger. Retten reduserte gebyret til 40 millioner kroner da retten ikke var enig i Konkurransetilsynets utmåling. Retten fant heller ikke grunnlag for å holde morselskapet NCC AB ansvarlig for overtredelsen

Konkurransetilsynet vedtok i mars 2013 å ilegge NCC AB og NCC Roads AS et gebyr på 140 millioner kroner for ulovlig samarbeid med Veidekke i perioden 2005–2008. Samarbeidet omfattet markedsdeling, pris- og anbudssamarbeid samt utveksling av annen strategisk informasjon i forbindelse med asfaltanbud i Midt-Norge.

 

To anker i samme sak

Også Konkurransetilsynet har anket tingrettens dom i asfaltsaken til Borgarting lagmannsrett, både i forhold til rettsanvendelsen og bevisbedømmelsen.

Begge sakene kommer opp som en sak en gang på høsten 2015.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.