OLJE OG GASS

Offshore: Fortsatt lønnsomt i oljebransjen

Stein Jarle Olsen
16. sep. 2008 - 14:06

TU.no skrev tidligere i dag at finanskrisen vil gjøre det vanskeligere for de usikre, umodne innovasjonsprosjektene å finne finansiering.

Bjørn Harald Martinsen, fagsjef for økonomi i OLF, sier til TU.no at finanskrisen nok også får en viss betydning for investeringstakten i oljebransjen.

– Finansuroen og det stadig økende rentenivået skaper nok problemer også for næringslivet. Generelt vil jeg likevel si at aktivitetsnivået i oljebransjen er veldig høyt, og investeringene på norsk sokkel for 2009 er anslått til hele 132 milliarder kroner, sier Martinsen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les også: - Nye teknologier får den første smellen

Oljeprisen viktig

Han mener den synkende oljeprisen også har en effekt.

– Det er ingen tvil om at vi kommer til å oppleve store endringer på kort tid. Kurven har pekt oppover i nesten fire år, mens den fremover nok vil svinge både opp og ned. Det vil nok fortsatt være lønnsomhet i de investeringene som er planlagt gjort på sokkelen, med mindre prisen synker drastisk, sier fagsjefen.

Les også: Energi: Dyrekjøpt vekst for Rec

Ikke dramatisk

Kommunikasjonssjef Ola Morten Aanestad i StatoilHydro sier at oljeprisen selvfølgelig har stor betydning for selskapet. Han mener likevel situasjonen foreløpig ikke er dramatisk.

– Fortsatt er det jo en stund til vi når bunnivåene fra et par år tilbake. Men om uroen fra finansmarkedene sprer seg til den generelle verdensøkonomien, må man jo regne med at det påvirker etterspørselen etter olje. Og prisen vi får for produktene våre, har jo naturligvis stor betydning for inntektssiden, sier Aanestad.

Les også:

Les mer om finanskrisen:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.